Willestrup/Eden Rose

Klatrerose
Farve: Lyserød med lime yderside
Trivsel: God
Lys: Sol

Noget af det aller, aller første jeg gjorde efter jeg fik nøglerne til Signes Vals, var at styrte ud på planteskolen og købe et par roser, som jeg lige kunne nå at få i jorden inden frosten kom. En af roserne var denne Willestrup eller Eden Rose, som den også hedder.


Jeg kendte den ikke i forvejen, så det var faktisk lidt tilfældigt, at det lige blev den, men sikke et heldigt tilfælde, for det er en helt, helt fantastisk rose :-)


Som man kan se her, har knopperne et sart lysegrønt skær blandet med rosa, og der kommer masser af dem - specielt ved første blomstring. Den er dog meget flink til at remotere, så den kan nydes over en lang periode.


Det bliver en stor klatre-rose, der også egner sig godt til espalier. Hos mig står den og dufter op ad vestvæggen i det lune hjørne på min sydvendte terrasse - og den ser ud til at stor-trives her :-)

8 kommentarer:

 1. Jeg var lige ved at misse dette indlæg, men den er da smuk, det var et godt valg. Ja og så sidder jeg her, mens jeg skriver og kan se på Mermaid, den er altså fortryllende, den kunne jeg godt blive afhængig af.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de hører også begge to til blandt mine yndlinge :-)
   Knus

   Slet
 2. Jeg har godt lagt mærke til denne rose før og i efteråret havde de endda tilbud på den i Bilka, men jeg fik ikke købt den. Nu er den på ønskelisten - mon ikke den kan klatre i den rosenbue, Bilka også får sat til salg her i foråret. Nå, det var nu ikke for at reklamere, men det er jo altsammen CD's skyld...

  Kan godt forstå at du er glad for den, nogle gange får man helt tilfældigt købt nogle rigtige "goodies".

  Kh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror bestem ikke, du vil fortryde, for det er en helt fantastisk skøn rose - jeg har faktisk overvejet, om jeg skulle have en til. Og den vil helt sikkert egne sig perfekt til en rosenbue. Som du kan se, har roserne en lille tendens til at dreje hovedet lidt nedad, hvilket jo er perfekt, hvis man skal gå under den :-)
   Du er meget velkommen til at låne et billede - selvfølgelig. Der er også flere billeder af den på Signes Vals (du kan evt. bruge søgefunktionen et stykke nede i højre side).
   Knus Signe

   Slet
 3. Må jeg for øvrigt låne et af dine fotos af Eden rosen?

  SvarSlet
 4. Ja, Signe, du har vist den nogle gange, og jeg bliver mere og mere forelsket i den. Skal huske at vise den til min mor, der har maaaasser af roser.

  Jeg må sige, at jeg nyder denne blog og indrømmer, at jeg næsten ikke har været herinde! Jeg er vild med planteportrætter og indlæg med kød på, så jeg er næsten mere begejstret for denne blog end din egentlige blog (selvom jeg også nyder dine billeder dér) ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan som sagt vamt anbefale den Marlene - specielt det sart grønne/rosa og perlemorsagtige skær er utroligt lækkert. Den dufter også dejligt, men desværre ikke så kraftigt. Og så ser løvet sundt og friskt ud hele sæsonen :-)

   Og dejligt at høre, du kan lide min planteblog :-)
   Jeg synes, jeg selv manglede et overblik over mine planter og deres historie (hukommelsen er jo ikke helt, hvad den har været), men det er lidt tilfældigt, hvornår jeg får lagt indlæg på, og der er mange der endnu mangler, men det kommer nok sådan lidt hen ad vejen :-)
   Knus Signe

   Slet
 5. Hej.
  Smuk rose, jeg har lige købt to af dem, men er i tvivl om de kan nå rundt om buen der er 2,5m høj, det vil være ærgerligt hvis de skal graves op efter nogle år.Jeg har også læst at den kan være stor, men på skiltet står der 1,5-2m og derfor vil spørge dig hvor høj er den i din have.
  Mvh Tanja

  SvarSlet

Du er meget velkomme til at lægge en kommentar, hvis du har spørgsmål, gode råd eller noget, du har lyst til at supplere med :-)