Gerbe Rose


Klatrerose
Farve: Lyserød
Trivsel: God
Lys: Halvskygge
I 2010 købte jeg denne fine slyngrose på Rosenplanteskolen i Løve. De væsentligste kriterier var, at den skulle remontere, være lyserød og kunne klare sig op af østvæggen ved gårdspladsen, hvor der kun er sol om formiddagen (altså skulle den være rimelig skyggetolerant).


Efter 1½ år er den kommet op i ca. 1½-2 meters højde, men jeg har efterfølgende fundet ud af, at det er den samme rose, der står i haven ved Københavns Rådhus, hvor den vel er oppe i 3-4 meters højde, så jeg har store forventniger til at den en dag kan nå op og kravle langs kanten af taget. Nu får vi se :-)


3 kommentarer:

 1. En skøn rose. Jeg har den også lige uden for mit drivhus. Har haft den nogle år, den var lidt langsom i starten. Men i år, tror jeg på den kommer godt i gang. Min står i sol.

  Den er i hvert fald fin i blomsten osv.

  SvarSlet
 2. Sikke en flot rose og sikke enfin blog. Jeg bliver vist nød til, at følge lidt med herinde. Jeg holder selv meget af roser og har efterhånden en del. Jeg så dit november-indlæg om "Queen of Sweden". Jeg har den i min have og den en absolut i blandt mine favoriter. På en overskyet og lidt mørk dag er de nærmest 'Selvlysende'.Den vil du blive glad for. Mvh Søren

  SvarSlet
 3. Hej- jeg er ny på bloggen, og tusind tak Signe, det er en hel åbenbaring med disse sider! Jeg har et par dejlige roser i min have, bl.a. en Constance, en New Down, samt 3 hvide, jeg ikke har navn på. Jeg vil meget gerne høre, om der er nogen der har gode råd til hvordan man enten undgår rust på bladene, eller hvordan rusten bekæmpes?
  Kh. Anne Sølvig.

  SvarSlet

Du er meget velkomme til at lægge en kommentar, hvis du har spørgsmål, gode råd eller noget, du har lyst til at supplere med :-)