Ghita Renaissance

Bedrose
Farve: Lyserød
Trivsel: Dårlig
Lys: SolDenne yndige rose fik jeg af min mor i 2010, men jeg må desværre indrømme, at den ikke har udvist den helt store trivsel i min have. Den har ellers fået en dejlig plads ved terrassen i min sydvendte baghave, hvor der er sol næsten hele dagen, og er blevet forkælet med både gødning og vand i tørre perioder. Men hun har set noget trist og afpillet ud hele 2011, og det er kun ganske få blomster, hun har belønnet mig med.


Måske skyldes det den våde og kølige sommer, så nu får hun et år til på samme plads, men hvis ikke hun kvikker lidt op, vil jeg nok flytte hende til et andet sted i haven og se, om hun kan trives bedre der. Hvis der er nogen, det har erfaringer med denne rose, må I endelig sige til.

Som man måske kan ane på billederne, har hun fået selskab af en hvid brudeslør - et ret yndigt makkerskab, hvis I spørger mig :-)

1 kommentar:

  1. For ca. seks år siden fik vi renoveret vores forhave. Det var en ren jungle før. Jeg anlagde et rosenbed rundt om hovedtrappen og af sted til planteskolen tog jeg sammen med min dengang godt niårige datter. Jeg havde ikke en pind forstand på roser men syntes de var smukke så roser skulle det være. Der gik vi så op og ned mellem rækkerne af roser og kiggede. Jeg anede ikke hvad der var hvad, så jeg sagde til min datter at hun måtte vælge dem hun synes der var smukkest. Det blev så til lidt rødt, lidt hvidt og lidt rosa:) De blev plantet og jeg gemte de små mærker der sad på roserne og skrev ned hvilken der stod hvor. Derefter blev de indtil sidste forår noget så forfærdelig forsømt. Jeg havde slet ikke tid til at passe bede og de gik for lud og koldt vand. Så sidste forår ændrede min "tidssituation" sig. Helt vidunderligt. Jeg kastede mig over det forsømte rosenbed. Der var sat syv roser og de tre havde det så elendigt at de blev kasseret i efteråret. Men den smukkeste var en Ghita. Så stærk og smuk. Efter flere år stort set uden pasning, kvitterede hun med grokraft og et væld af de smukkeste duftende blomster i mange måneder. Jeg har så mange billeder af hende. Jeg blev så forelsket at jeg i efteråret totalrenoverede bedet og plantede otte nye Ghita. Den "gamle" blev forsigtigt flyttet ind i haven i et nyt bed. Her stortrives hun og allerede nu bærer hun så mange skud at jeg ikke orker at tælle. De nye Ghita er også i super vækst. Jeg gav dem BayerGarden Naturgødning i marts og derefter blåkorn (Nitrophoska) hver 14. dag. Min bibel er Ernst Jensens "Et liv med roser". Den er mit opslagsværk og det ser ud til at opskriften virker. Det blev så en lang historie om Ghita:)Jeg anlagde to nye bede i efteråret, og her i foråret er det kommet yderligere et til og tre mere er på vej. Jeg får roser, stauder og sommerfuglebuske hjem i næste uge så jeg har også lidt travlt. Jeg skal nemlig anlægge en morgen-formiddagsterrasse med bede omkring. Jeg ligger inde med en masse gamle brosten der lå i et gammel havebassin da vi købte huset. Nu bliver de til en rund terrasse. Det er i hvert fald planen:)

    SvarSlet

Du er meget velkomme til at lægge en kommentar, hvis du har spørgsmål, gode råd eller noget, du har lyst til at supplere med :-)