Lupin

Lupinus polyphyllus
Farver: Hvid, blå og lyserød
Trivsel: God
Lys: Sol

Jeg er ret vild med lupiner. De minder mig om barndommens frodige grøftekanter. De smukke blomsterspir og de fineste stjerneformede blade.


De er næsten allerskønnest lige efter regn, når de ofte står med kæmpe store funklende regndråber, der har samlet sig i bladenes centrum.


Desværre har jeg ikke så mange forskellige i haven - endnu. Denne skønne blålilla fik jeg fra min mors have, og jeg glæder mig, hver gang jeg går forbi den. 

Staudelupin 'Noble Maiden'

I foråret 2011 såede jeg et brev af den hvide staudelupin (Lupinus polyphyllus 'Noble Maiden'). De blev forspiret inde i marts og flyttet ud i bedene i løbet af sommeren.  Jeg havde først regnet med at se dem blomstre sommeren efter, men en del af de nye planter bestemte sig for alligevel at komme med blomster, så dem kunne jeg nyde det meste af efteråret :-)

Frøstand af lupin

Efter de var blomstret af, fik jeg samlet frøkapslerne sammen, så der var nok til at fylde hele haven op med hvide lupiner. Jeg havde dog, hvad jeg skulle bruge af de hvide, så resten er blevet foræret væk til andre havebloggere - nu håber jeg bare, at de spirer, som de skal, så de kan skabe glæde i deres nye haver.

Lupin i forårshumør :-)

5 kommentarer:

 1. Hej Signe.. Har du flere frø liggende fra din staudelupin?? :-)

  Venligste hilsner fra mig..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg - og jeg deler gerne ud :-)
   Hvis du mailer din adresse til signesvals(snabel-a)gmail.com, så skal jeg sende dig nogen.

   Slet
  2. Hej Signe.. Ville bare lige komme med en lille opdatering på lupin-planterne.
   Der er pt 13 fine planter 5-15cm høje og med 5-6 blivende blade på hver plante.

   De er så fine, og jeg er spændt på at se om de allerede vil blomstre i år, eller om jeg må vente tålmodigt til næste år. :o)

   Slet
 2. Så er der desværre ikke flere frø tilbage af den hvide staudelupin Nobel Maiden. Måske kommer der flere til efteråret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du har nogle frø af Noble Maiden i år, vil jeg meget gerne sende en frankeret svarkuvert
   Jeg søgte forgæves i alle omegnens frøbutikker sidste år
   Hilsen Bente

   Slet

Du er meget velkomme til at lægge en kommentar, hvis du har spørgsmål, gode råd eller noget, du har lyst til at supplere med :-)