Påskeklokker og juleroserI det tidlige forår 2011 købte jeg min første julerose (Helleborus Niger). Jeg faldt over den  på en indkøbstur i et supermarked, hvor den stod og så ualmindelig yndig ud med sine rent hvide blomster.


Den måtte selvfølgelig med hjem, og da kulden forlod jorden blev den plantet ud i bedet foran køkkenvinduet. Inden da anede jeg ikke hvad forskellen var på juleroser og påskeklokker, og det havde heller ikke interesseret mig, men jeg synes den var så smuk, at jeg var blevet lidt nysgerrig.

Jeg kastede mig derfor ud i lidt research på nettet og opdagede hurtigt at man ud over de hvide juleroser kunne få et hav af forskellige påskeklokker i de skønneste variationer. I  februar 2012 bestemte jeg mig derfor for at tage en tur til Gratneriet Spiren ved Skælskør, hvor de har specialiseret sig i juleroser og påskeklokker.


Det endte med, at disse fire skønne påskeklokker kom med mig hjem. I dette indlæg kan du læse mere om mit besøg på Spiren og se massevis af billeder af påskeklokker i alle mulige farver og former - ingen er nemlig helt ens :-)

Den hvide julerose er på vej - januar 2012

Da min julerose var ved atblomstre af i løbet af foråret 2011 lagde jeg mærke til frøstandene, og fik selvfølgelig straks den tanke, at de sikkert kunne sås. Det ville da ikke være så tosset med en hel flok skønne juleroser i haven :-)


Jeg efterlyste gode råd om såning i dette indlæg på Signes Vals og i kommentaren har Marie-Louise givet nogle rigtig gode anvisninger på, hvordan man skal så sine julerose frø - hvilket jeg selvfølgelig straks forsøgte mig med.Nu må vi se, og der kommer noget ud af det. Og så er det bare at væbne sig med tålmodighed, for der går flere år, før de bliver store nok til at begynde at blomstre.

1 kommentar:

  1. Devo dire che i tuoi Helleborus rosa a fiore doppio sono magnifici, non li avevo mai visti prima! Complimenti!

    SvarSlet

Du er meget velkomme til at lægge en kommentar, hvis du har spørgsmål, gode råd eller noget, du har lyst til at supplere med :-)