Rølliker

Latin: Achillea
Farver: Lyserød, pink, hvid, lysegul
Trivsel: God
Lys: Sol
En af de stauder, jeg fra starten vidste, at jeg ville have i min have, var rølliker. Da jeg det første forår skulle igang med at så frø, var der derfor også et par kuverter med røllike-frø


Jeg havde dog været meget i tvivl om, hvilken farve jeg skulle vælger. Da jeg skulle købe frø gik det nemlig op for mig, at der var et hav af forkellige farver at vælge imellem. I min ubeslutsomhed valgte jeg derfor to forskellige blandinger. Jeg mener at huske, at det var en 'Colorado'-mix i blandede pastelfarver, og en 'Queen Cerise'-mix i pink, lilla og lyserøde nuancer (så vidt jeg husker købte jeg dem på froetorvet.dk).

Nu har jeg til gengæld også fået rigeligt med rølliker i haven - her et udvalg af de forskellige farver, jeg har:En del af dem blomstrede allerede den første sommer, men da de er blevet placeret tilfældigt rundt omkring i bedene (jeg kunne jo ikke på forhånd vide, hvilken farve hver enkelt ville få - en af ulemperne ved frøblandinger), så er der fortsat lidt arbejde i at få flyttet dem rundt, så de kommer til at passe sammen med det, der ellers står i bedene.


Her synes jeg dog det er lykkedes meget godt i selskab med henholdsvis stokroser, hvide klokker og en lyserød silkekatost :-)
  

En af fordelene ved røllikerne, ud over at de er nemme og nøjsomme, er, at de blomstrer helt frem til frosten - og klarer endda også lidt let nattefrost. Så man har glæde af dem over en laaang periode :-)

Som man kan se her, er de også ret omsværmede :-)

4 kommentarer:

 1. Hej Signe, jeg har faktisk aldrig rigtigt interesseret mig for røllikker før jeg fulgte med i dem her på din blog. Det er da klart en plante, jeg skal have med, når jeg skal udvide mine bede.

  Fin oversigt over dem her :)

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan jo kun anbefale dem :-)
   De findes også i et væld af andre farver, end dem, jeg lige har vist her, bl.a. i den gyldne og brændte farveskala.
   Knus Signe

   Slet
 2. Hej Signe,

  Jeg skal helt sikkert have mange i min kolonihave. Jeg har ledt efter de pastelfarvede og kan ikke finde nogen der har dem. Kan du huske hvor du købte dem?

  VH Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg mener det var på froetorvet.dk, men er ikke sikker. Hvis du ikke kan finde dem på de danske sider, så prøv evt. nogle af de engelske - det er ikke specielt dyrt at få sendt frø..
   Knus Signe

   Slet

Du er meget velkomme til at lægge en kommentar, hvis du har spørgsmål, gode råd eller noget, du har lyst til at supplere med :-)