Moskus-katost


Blandt mine katoste finder man også dette familiemedlem: den søde moskus-katost (Malva Moschata). Den blomstrer flittigt over en lang periode og kan både fås i en lyserød og hvid variant. Sammenlignet med Silke-katosten, er denne katost meget mere busket i væksten, og lidt lavere (50-70 cm) men blomsterne minder en del om hinanden, og så elsker den også en plads i solen.


Jeg såede en lille pose frø af den lyserøde variant i foråret 2010 direkte i et af mine bede - desværre groede ukrudtet lidt fra mig i det hjørne af haven det første år, så jeg erindre slet ikke, at jeg så den. Derefter glemte jeg alt om den indtil næste år, hvor jeg pludselig i starten af juli opdagede, at der stod et par skønne blomstrende eksemplarer i det forsømte hjørne, stærkt omsværmet af bier og blomsterfluer - måske er den først spiret det efterfølgende år. Dem havde jeg glæde af helt frem til frosten :-)


Den ene blev flyttet til en mere fremtrædende (og vel-luget) plads i det dråbeformede bed ved indgangen. De andre blev stående i forventning om, der ville komme mere styr på hjørnet fremover :-)


I mellemtiden har den hvide variant også fundet vej til min have - en stikling jeg fik af 'Hanne i Haven', da jeg var til blogtræf i sensommeren 2011.

Her et billede jeg tog af den hvide moderplante i Hannes have

Den er jo også ualmindelig sød :-)

Og her har vi starten på næste generation :-)

2 kommentarer:

 1. Hej Signe
  Et stort tillykke med den nye blog. :) Endnu en uimodståelig baby har set dagens lys.

  Super god ide, og det er jo samtidigt et genialt værktøj til at holde styr på alle ens ønsker og tanker for fremtidige planter.

  Kan bedst lide den hvide katost. Den er så ren og fin i udtrykket.

  Hav en dejlig aften

  kram
  Eva

  SvarSlet
 2. 1000 tak søde Eva :-)
  Ja, det bliver rart at få lidt styr på både det, der er i haven, og alle de spændende planter jeg får lyst til, når jeg ser, hvad alle I andre har her i blogland :-)
  Meeen der går lidt tid, før bloggen her vil være bare nogenlunde opdateret.
  Knus Signe

  SvarSlet

Du er meget velkomme til at lægge en kommentar, hvis du har spørgsmål, gode råd eller noget, du har lyst til at supplere med :-)